Nintendo 8-bit

De “nyare” generationerna är uppväxta med den senaste tekniken, både när det kommer till datorer, telefoner och tv-spel. Det innebär att de flesta unga idag är väldigt duktiga när det kommer till teknologi och det syns inte minst bland de många unga entreprenörerna som startar nya och framgångsrika företag inom teknologibranschen.

Just bland de ovan nämnda tv-spelen kan man se en tydlig utveckling under de senaste 25 åren. Man kan se enorma skillnader på hur tv-spelens kvalitet förändrats och blivit allt mer verklighetstrogna. Man har givetvis fått viss draghjälp med utvecklingen av tv-apparater och datorer, men det är samtidigt helt andra pengar som företagen lägger på spel nu för tiden. Från det gamla 8-bitars Nintendo till dagens nya PlayStation och Xbox är det gigantiska skillnader i allt, från grafik till spelkänsla.

Många av 70-talisterna och 80-talisterna kan dock säkerligen sakna de nostalgiska spelen från Nintendo 8-bit. Man tycker nästan att dagens tv-spel i vissa fall har blivit för avancerade. På många sätt var det bättre förr, men i slutändan kan man inte förringa att dagens tv-spel är betydligt mer välgjorda och mångsidiga.

Ibland har man även egna tankar på hur ett tv-spel ska se ut, men man gör aldrig verklighet av tankarna. Men skulle du verkligen vilja göra slag i sak och skapa ditt eget tv-spel, så kan du starta ett företag och sedan få en snabb och förmånlig företagskredit utan obehagliga överraskningar.

Nintendo 8-bit

Dagens ungdom hade nog haft stora problem med att ens starta ett Nintendo 8-bit. Man ska i med spelet i konsolen, trycka ner det och har man tur så fungerar det. Många gånger får man ta ut spelet igen, blåsa på spelets undersida, blåsa i spelkonsolen och sedan försöka igen. Det kunde vara ganska frustrerande. Men när man väl fick det att fungera, kunde man njuta av många roliga spel.

För att öka nostalgin kommer det därför här några riktiga klassiker till Nintendo 8-bit:

Super Mario Bros Detta spel måste tas med! Ett spel som fortfarande är roligt och som kan hålla en sysselsatt i flera timmar utan problem.

Ice hockey De som spelat detta spel kommer aldrig glömma det. När man tar ut laguppställningen väljer man mellan smala, mellanstora eller kraftiga spelare, som alla har sina unika egenskaper.

Ice climber Detta spel är ganska enformigt då man endast ska klättra uppåt för att klara banorna. Dock är det väldigt kul att spela tillsammans med en kompis.

Zelda Äventyrsspelet Zelda är också ett spel som man måste ha med på den här listan. Här spelar man som karaktären Link och målet är att rädda prinsessan Zelda.

Det finns egentligen väldigt många fler nostalgiska spel till Nintendo 8-bit. Men man kan inte göra en artikel hur lång som helst. Förhoppningsvis har den väckt din nostalgiska ådra så att du kanske plockar fram den gamla konsolen från vinden och börjar spela igen.