Extremt våldsamma tv-spel

I det här inlägget ska vi titta på några av tidernas mest våldsamma TV-spel. Med det sagt ska vi förtydliga att vi begränsar oss till spel från “mittfåran”, det vill säga spel som släppts till ett flertal olika konsoler och plattformar av erkända publishers. Du hittar med andra ord inga hemmasnickrade Steam-spel här.

När du lyssnar på musik i bilen har det ingenting alls med våld att göra. Hoppas vi. Risken för våld ökar dock om det är så att du vill lyssna på musik från mobilen men har en bilstereo som saknar ingångarna för det. Innan du går bärsärk ska du veta att det finns FM-sändare som kan åtgärda problemet. Med en FM-sändare med Bluetooth kan du sända musik från din mobil till din gamla bilstereo. En fm sändare kan du hitta hos nätbutiken Teknikdelar.se.

Grand Theft Auto III (2001) – Android, PS4, PS2, PS3, XBox, PC, iOS, OSX

GTA III är inte nödvändigtvis ett av de mest våldsamma spelen någonsin, så varför är det med på den här listan? Jo, för att det till skillnad från spel som kom innan det lät spelaren använda våld på ett sätt som var mer urskillningslöst än någonsin tidigare. Det var det främsta skälet till att GTA III förde upp debatten om våld i TV-spel till en aldrig tidigare skådad nivå. I spelet fick du en hel stad att leka i, med möjligheten att angripa oskyldiga medborgare och skapa kaos i största allmänhet. Som alla vet blev det en enorm succé som gjort GTA till den mest framgångsrika spelserien någonsin.

Manhunt 2 (2007) – PS2, PSP, Wii, PC

Det finns de som menar att Manhunt 2 är det mest våldsamma TV-spelet som någonsin gjort. Om det verkligen är det är förstås omöjligt att avgöra. Däremot vet vi att det är ett av endast fyra TV-spel någonsin som fått en rating som innebär att endast vuxna får spela det. Manhunt 2 är i grund och botten ett stealth-spel. Karaktären du spelar som smyger runt på olika banor och eliminerar fiender. I PC-versionen av spelet fick du poäng baserat på hur brutalt du dödade dina fiender.

Mortal Kombat (2011) – PS3, XBox 369, Playstation Vita, PC

Mortal Kombat är en spelserie som precis som GTA gång på gång har omdebatterats. I fallet med den här älskade spelserien är det kanske än mer befogat. Att det är 2011 års upplaga av spelet som får en plats här beror på att det av många anses vara det våldsammaste hittills. Ända sedan seriens första spel (som släpptes 1992) har det stått klart att det fetischerar våld på ett sätt som väldigt få andra spel gör. Våldet här är inte bara en effekt, i själva verket är det själva poängen med hela spelet. Höjdpunkterna i spelet består av att när man besegrat sin motståndare lyckas avsluta fighten med någon av hundratalet extremt brutala grafiska avslutningar – som att dra ryggraden ur en motståndare, bryta alla ben i deras kroppar och många, många andra varianter.