Filmer och serier som blivit spel

Att använda populära serier och filmer som tema i spel har blivit mycket populärt. Att gå in i en karaktär som man följt i ett antal avsnitt och känner igen är ett bra sätt att börja ett äventyr på. Här finns mycket att välja mellan, bland annat datorspel, mobilspel och bordsspel. En av de första filmerna som fick sitt eget datorspel var Alien. Filmen kom 1979 och redan 3 år efter kom spelet som släpptes till Atari 2600. Detta kom att bli en följetong med mer än 20 olika spel till de flesta konsoler. Även Disney har hakat på denna trend och producerar spel till praktiskt taget alla sina filmer och serier. Dessa vänder sig i huvudsak till barn och tonåringar.

Gamla godingar

Fia med knuff

Hur gör man då för att få tag på de nostalgiska godingarna? Det kan vara spel som har några år på nacken men är spelvärda tack vare sin anknytning till populära filmer och serier. Nätet är alltid en säker källa för handel av begagnade spel. Det finns en ganska stor marknad för dessa spel då man gärna byter bort de när man klarat spelen. Sidor som allaannonser.se brukar ha ett stort urval av både datorspel och vanliga brädspel. Ett annat sätt är att gå på olika spelmässor eller spelbytardagar. Här kan träffar man även likasinnade och utbyta spelstrategier, tips och kanske ett och annat fusk.

Nytt på spelfronten

Andra filmer som har utmynnat i ett antal spel är Tom Cruise stora succéer. Hetast just nu är “Top Gun” som får en uppföljare på bioduken och ska ha premiär 12 juli 2019. Det är stort hemlighetsmakeri runt filmen och hur handlingen ska se ut är inte känt utanför studion. Något som definitivt är säkert är att ett datorspel säkerligen kommer att släppas i samband med filmer. Räkna med häftigt spelscenario när Maverick går in i en ny era.