6 udda tv-spel

Bortom tv-spelens mittfåra finns en hel uppsjö av udda spelupplevelser. Det finns knappast något ämne som inte någon stackars spelutvecklare tvingats ägna tid åt. Ofta handlar det om storföretag och artister som ser en chans att marknadsföra sig själva via tv-spel (ett recept som sällan fungerar särskilt väl), ibland är motivationen bakom spelet höljt i dunkel men inte desto mindre märklig. Blir du sugen på att testa att prova de här spelen?

Cubivore

Det här spelet släpptes till Nintendos misslyckade satsning Gamecube. Spela det och du träder in i rollen som något slags märkligt kubistiskt djur med målet att äta upp alla andra djur som dyker upp på skärmen. Det låter okomplicerat men är betydligt mer udda i praktiken. Ät och du växer, målet är att till slut regera över hela det fyrkantiga djursläktet.

NSYNC: Get to the Show

Tv-spelet från 2001 som låter dig ta rollen som NSYNC:s största fan! Vad gör man då? Man kör runt pojkbandet till spelningar och utför andra vardagssysslor åt dem. Jättekul! Om man varvar spelet “belönas” man med ett liveframträdande.

I Am Bread

Mobilspelet där du spelar som en skiva bröd med målet att bli en skiva rostat bröd. Haken? Du måste ta dig till brödrosten själv utan att någonsin nudda marken. Spelmekaniskt är det inte särskilt konstigt, men konceptet är helsnurrigt. Spelet finns i en appbutik i din mobiltelefon där du även kan finna annat skoj.

Catherine

Catherine släpptes till Playstation 3 och faller under kategorin märkliga men ändå ypperligt underhållande spel. Det är delvis ett pusselspel, delvis en datingsimulator och delvis skräck. Man spelar som en man som heter Vincent som börjar få mardrömmar efter att hans flickvän Katherine propsar på att de ska gifta sig. Han träffar därefter Catherine som han inleder en affär med. Spelet går ut på att navigera Vincent mellan de här två kvinnorna på dagarna och styra honom genom hans surrealistiska mardrömmar på nätterna.

Coca Cola Kid

Du spelar som en kille vars lärare blir kidnappad. Målet nu är förstås att befria läraren genom att sparka sig igenom mängder av fiender. Hälsan återställs självklart genom att du dricker en uppfriskande burk cola, vad annars? Spelet släpptes endast i Japan men är ett lysande exempel på hur konstigt det kan bli om man bygger ett spel kring ett varumärke.

Playboy: the Mansion

Ett “the Sims” som utspelar sig i Hugh Hefners hem, du vet han som grundade den mjukpornografiska tidningen Playboy? Varför inte? Spelet låter dig styra Playboyimperiet genom att hyra skribenter, regissera fotograferingar och vara värd för fester.

Många av de här spelen finns fortfarande tillgängliga att köpa. Du behöver självklart en bra spelhörna att spela dem i och inredning kan du köpa hos till exempel Shopello.