Aion – Ett av de allra största MMORPG spelen

Aion är det spel som denna hemsida har fått sitt namn ifrån. Spelet är ett av de mest framgångsrika MMORPG spelen som fortfarande finns tillgängligt idag. När spelet först släpptes så var man tvungen att betala för att kunna spela, men nu för tiden så är det fullständigt gratis att spela.

Hur klasser fungerar

I Aion så får du till en början välja om du vill vara Daeva eller Asmodeus, detta kan på ett enkelt sätt beskrivas som om du vill vara “god” eller “ond”. Därefter så får du välja en av fyra olika klasser, dessa är scout, warrior, mage och priest. Varje klass kan sedan specialisera sig vidare i en av två olika alternativ, så totalt så kan man säga att det finns åtta klasser att välja bland.

Målet med spelet

Målet med Aion är precis som i de allra flesta MMORPG spelen att nå den högsta nivån, döda svåra bossar med vänner eller med sin guild för att få den bästa utrustningen för att sedan kunna slåss mot den motsatta rasen på bästa sätt. Även om du inte tycker om PvP (Player versus Player) så finns det gott om saker för dig att göra i Aion’s endgame som där du till exempel endast slåss mot monster. Du som vill lära dig mer om de olika begrepp som används i denna artikel kan kolla upp detta på till exempel Wikipedia.

Om MMORPG spel

De allra flesta spel i denna genre har stängts ned på grund av bristande intresse på senare tid. Aion är dock fortfarande tillgängligt och erbjuder gott om events vid högtider för spelarna att ta del av. Så om du ute efter ett MMORPG spel att prova på så bör du helt klart kolla in Aion.