E-sport är på väg att bli mainstream

De allra flesta är vid det här laget bekanta med begreppet e-sport, för dig som inte är det så handlar det helt enkelt om att spela tv-spel professionellt. Det kan låta flummigt, men faktum är att det krävs en hel del för att lyckas inom den branschen.

Från outsider till mainstream

Under 90-talet så var e-sport ett väldigt litet fenomen, det handlade oftast om en mindre grupp människor som spelade turneringar mot varandra i dåtidens spel. Det var dock för det mesta någonting som man gjorde för skojs skull till skillnad mot idag där det vinnande laget i en stor turnering kan vinna flera miljoner dollar.

Idag så är det nämligen allt mer populärt med just e-sport och spelarna har börjat liknas med vanliga atleter. E-sport spelare kan till exempel få samma sorts visum i USA som hockeyspelare vilket visar på att e-sport är på väg att bli riktigt mainstream. Flera nyhetskällor har skrivit artiklar om just visumsituationen, en av dessa är Forbes.

Trots att du redan idag kan se turneringar från spel som Dota 2 på TV så kommer det förmodligen att bli allt mer vanligt med detta i framtiden.